Bisljimi: Priština prihvatila trilateralni sastanak, Beograd odbio

Tanjug
Bisljimi: Priština prihvatila trilateralni sastanak, Beograd odbio

PRIŠTINA - Glavni pregovarač Prištine u okviru dijaloga sa Beogradom, Besnik Bisljimi, objavio je danas da će dijalog Beograda i Prištine na tehničkom nivou biti održan u utorak, 17. septembra, u Briselu, tvrdeći da je Priština prihvatila trilateralni sastanak prema agendi koju je uspostavio posrednik u dijalogu, odnosno Evropska unija.

On je pritom iznio i tvrdnje da je Beograd odbio učešće na tom sastanku, jer "pokušava da nametne teme namijenjene za domaću političku upotrebu''.

Bisljimi je pozvao specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslava Lajčaka, da opovrgne, kako tvrdi, dezinformacije u srpskim medijima o tome da je Priština odbila učešće na trilateralnom sastanku.

U objavi na mreži Iks, Bisljimi je podijelio vijest koju je ranije danas objavio Tanjug, da će se u Briselu u utorak održati nova runda dijaloga na nivou glavnih pregovarača Petra Petkovića i Besnika Bisljimija.

Prema saznanjima Tanjuga iz diplomatskih izvora, Beograd je ponudio i izrazio spremnost da se održi trilateralni sastanak sa prištinskom stranom, ali je Bisljimi to odbio.

Prema informacijama Tanjuga, jedna od tema koju je Beograd predložio da se nađe na dnevnom redu je i pitanje mosta na Ibru, kao i formiranje Zajednice srpskih opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana