Biković stao uz Majdova

Agencije
Biković stao uz Majdova

BEOGRAD - Nemanja Majdov suspendovan je na pet mjeseci zbog kršenja kodeksa Međunarodne džudo federacije, odnosno jer se prekrstio prije borbe na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srpski borac sve je objavio na društvenim mrežama, nakon čega je dobio veliku podršku sunarodnika.

Majdov se prekrstio prije borbe sa Teodorisom Celidisom i time prekršio Etički kodeks Međunarodne džudo federacije. Tada je dobio upozorenje da bi mogao da bude sankcionisan – s obzirom na to da je prema pravilniku zabranjeno pokazivati bilo kakav predmet, znak ili religiozni gest ili pokret bilo kakvog oblika prije, tokom ili poslije borbe ili tokom formalnih ceremonija - a sada je došla i kazna.

Srpskom reprezentativcu izrečena je petomjesečna suspenzija, što znači da on u tom periodu neće moći da učestvuje ni na jednom turniru, kampu ili pripremama.

Nakon što je sve javno objavio, 28-godišnjak je dobio veliku podršku poznatih sunarodnika.

Na društvenim mrežama se oglasio i poznati glumac Miloš Biković, koji je na ruskom napisao da je Majdov suspendovan zbog toga što se prekrstio, a onda je citirao 11. i 12. stih Jevanđelja po Mateju, kada se Isus Hristos obraćao ljudima u čuvenoj besjedi na gori:

"Blaženi ste kada vas sramote i progone i lažući govore protiv vas svakojake rđave riječi, zbog mene. Radujte se i veselite se, jer je velika plata vaša na nebesima, jer su tako progonili i proroke pre vas". 

Podsjećamo, u svojoj objavi Majdov je istakao da u odgovoru na upozoravajuće pismo nije želio da se izvinjava zbog svog postupka.

"Istina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam htio da se izvinim zbog krštenja, i naravno da nisam, niti ću ikada. Gospod mi je dao sve, kako privatno tako i za moju karijeru, i on je za mene broj 1 i ponosim se time. I to se neće promijeniti niti pod kojim uslovom. Slava Mu i hvala na svemu. Odmorićemo do tada, a onda se vraćamo uz pomoć Gospoda našeg Isusa Hrista u novi početak i nove pobjede."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana