BIA razotkrila improvizovani kamp za strane državljane

GS
BIA razotkrila improvizovani kamp za strane državljane

BEOGRAD - Pripadnici Bezbjednosno-informativne agencije /BIA/ Srbije na seoskom imanju kod Kučeva izveli su akciju sprečavanja ilegalnih aktivnosti na teritoriji Srbije, prenosi portal "Novosti".

Isti izvor navodi da je BIA akciju izvela u saradnji sa policijom i nadležnim tužilaštvom, te da je, prema prvim saznanjima, ovo imanje kao improvizovani kamp koristio izvestan broj stranaca, državljana više zemalja.

Prema pisanju "Novosti", operativci su pretresli stan i druge prostorije imanja, a tom prilikom pronađeno je više kofera u kojima su bila četiri drona sa pratećom opremom.

Otkriveni su i upravljač za dron, virtuelne naočare, oprema za "hvatanje" dronova u letu u vidu mreža, oprema za uspostavljanje satelitske komunikacije /ruter i satelitski primopredajnik/, radio stanice i improvizovane baterije ručne izrade.

Osim toga, pronađeni su fosfor i druge zapaljive tečnosti, kao i satovi koji su najvjerovatnije korišćeni za aktiviranje zapaljivih materija, dvogledi, laptop računar i vojni kamuflažni prsluci-kabanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana