Bezbjednost na maksimumu: MUP i Žandarmerija osiguravaju "Egzit"

Tanjug
Bezbjednost na maksimumu: MUP i Žandarmerija osiguravaju "Egzit"

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas je u Novom Sadu otvorio objekat na Dunavu namijenjen novosadskoj rečnoj policiji i posjetio operativni štab MUP-a koji je povodom festivala "Egzit" otvoren na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Dačić je istakao da će tokom festivala biti pojačane mjere bezbjednosti, imajući u vidu nedavni teroristički napad ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kao i da će policijski punktovi biti postavljeni na više lokacija u Novom Sadu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Precizirao je da će se o bezbjednosti građana i posjetilaca festivala, kojih će, prema očekivanju, biti oko 200.000, brinuti oko 700 pripadnika MUP-a, među kojima su, osim novosadske policije, pripadnici Žandarmerije i Interventne jedinice, ronioci, vodiči pasa i kontradiverzione ekipe.

Takođe, ministar Dačić je naglasio da će novootvoreni objekat riječne policije unaprediti bezbjednost na rijeci Dunav, kao i da će podizanjem kapaciteta riječne policije u Novom Sadu biti značajno povećana bezbjednost građana na kupalištima, što je posebno važno za ljetnju sezonu.

Objekat će, pored riječne policije, koristiti i Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana