Beograd: Uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa Belivukom

Tanjug
Foto: Agencije

BEOGRAD - Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemjesečnog predistražnog postupka danas je policja uhapsila 14 pripadnika organizovane kriminalne grupe , dok se trojica već nalaze u pritvoru.

Tužilaštvo je naredbu o sprovođenju istrage protiv svih 17 osumnjičenih - Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića, Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog i Alekse Vasića.

Ova organizovana kriminalna grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnih lica i više NN lica delovala je od 17. maja 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Beogada, navodi tužilaštvo. Oni su, kako se sumnja preprodavali drogu - kokain u količini od najmanje 590 grama Kanabis tzv. marihuana u količini od najmanje 10. 950 grama i amfetamin tzv. spid u neutvrđenoj količini čijom su prodajom ostvarili zaradu od najmanje 7. 559.250, navodi tužilaštvo.

Naime, pripadnici su drogu prodavali na splavovima „Port“ i „Fristajler“ kao i u klubu „Kasina“. Takođe, su opojnu drogu dostavljali na tražene adrese i prodavali je na beogradskim ulicama.

Prilikom pretresa pronađena je iznesna količina opojne droge i vatrenog oružja. Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal. Terete se da su izvršili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Vulin: Razbićemo sve repove koje je ostavio klan Belivuk

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je srpska policija i ovom akcijom pokazala da ispunjava data obećanja i da neće dozvoliti da se u Srbiji ikada više razvije kriminalna grupa kakva je bila kriminalna grupa Belivuk-Miljković.

„Ispunjavamo dato obećanje, razbićemo svaku kriminalnu grupu i sve repove koje je iza sebe ostavio ovaj ozloglašeni klan. Svaki kriminalac je pod našim budnim okom i svaki će biti na meti srpske policije, uhapšen i procesuiran. Naši gradovi i ulice nisu i nikada neće biti sigurno mesto za njihove prljave poslove i zločine. Jasno ćemo im uvek staviti do znanja da su u našoj zemlji nepoželjni“, istakao je ministar policije.

Ministar je pohvalio uporan, snažan, profesionalni rad Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i istakao da upravo zahvaljujući njihovom radu, ali i radu celog Ministarstva unutrašnjih poslova, u Srbiji ne postoji ulica ili kvart koji su nebezbedni za građane i naglasio da će tako i ostati, jer policija neće dozvoliti nijednoj kriminalnoj grupi da se osnaži i pomisli da može da bude jača od države.

„Borba protiv organizovanog kriminala, borba za sigurne i bezbedne ulice, za mir i stabilnost je naš prioritet i u toj borbi nikada nećemo posustati. Bićemo samo snažniji i jači. Ne postoje mali i veliki kriminalci, veliki i mali dileri, teška i sitna krivična dela. Svi oni koji su prekršili zakon naći će se na udaru policije i biće naša meta“, poručio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana