Beograd: Učenici oslikali najveće vaskršnje jaje

Srna
Beograd: Učenici oslikali najveće vaskršnje jaje

BEOGRAD - Učenici Osnovne škole "Đura Jakšić" u naselju Konarevo u Kraljevu oslikali su najveće vaskršnje jaje u Srbiji koje je izradio njihov vjeroučitelj Milan Milutinović, objavljeno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve /SPC/.

Vjeroučitelj je izradio impozantno jaje veličine 170 centimetara i sa određenom podlogom pripremio za oslikavanje, a u konsultacijama sa učenicima napravljen je i koncept kako će prikazati praznik Cveti, Veliki petak, Veliku subotu i Vaskrs.

U gornjoj polovini jajeta smještene su ikonografske scene, a u donjem dijelu liturgijski, kao i obredni elementi i scene koje prate proslavu praznika i Strasnu sedmicu.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić prihvatio je ideju da ovaj vaskršnji projekat bude izložen na platou ispred gradske uprave, odnosno zgrade opštine.

Lokalno komunalno preduzeće "Čistoća" pokazalo je dobru volju i u velikoj mjeri pomoglo pri transportu i postavljanju ovog učeničkog projekta.

Postavku su upotpunili cvijetnim lejama, a vjeroučitelj je dodao još neke vaskršnje elemente i simbole koje su oni ukomponovali u cjelinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana