Beograd: Dačić i Banjac potpisali sporazum o saradnji

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD - Predsjedniici Narodne partije Srpske Darko Banjac i Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić potpisali su danas u Beogradu Sporazum o razumijevanju, razmjeni iskustava i saradnji dvije partije.

Uzimajući u obzir da su SPS I NPS partije koje pripadaju različitom političkom spektru, iz NPS-a su naveli da je osnovni temelj potpisanog sporazuma očuvanje srpskog nacionalnog interesa kako u Srbiji, odnosno na Kosovu i Metohiji, tako i u BiH odnosno u Republici Srpskoj.

"Pored saglasja da je Kosovo i Metohija neotuđivi dio Srbije i da je Republika Srpska država srpskog naroda garantovana Dejtonskim mirovnim sporazumom, u sporazumu se, između ostalog, navodi i da će SPS i NPS svojim politikama konstantno doprinosti čvršćoj saradnji Srbije i Republike Srpske na dobrobit svih građana", saopšteno je iz NPS-a.

Utvrđeno je i da će se rukovodstva dvije partije sastajati jednom u šest mjeseci da bi definisali moguće zajedničke stavove, ali i pokretali inicijative kroz institucije sistema s ciljem boljeg života građana Srbije i Srpske. Delegaciju NPS-a činili su potpredsjednici stranke, članovi Predsjedništva i generalni sekretar Diko Cvjetinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana