Beograd podržava očuvanje srpskog identiteta u Crnoj Gori

Srna
Foto: Ilustracija

BEOGRAD- Grad Beograd nastaviće da podržava nacionalne organizacije srpskog naroda u Crnoj Gori, kojima će pomoći da realizuju projekte iz kulture koje pokreću, jer se time doprinosi očuvanju srpskog identiteta i poboljšanju položaja Srba, najavio je danas pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

On je na sastanku sa predsjednikom Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore Momčilom Vuksanovićem, podsekretarom za privredu Radenkom Durkovićem i direktorom Pravoslavnog sportskog društva "Sveta Srbija" Milanom Ćeranićem istakao da mu je drago što je Beograd mogao da pomogne nekim opštinama u Crnoj Gori.

"Time smo pokazali koliko je važno da Beograd pomogne onima sa kojima nas veže bratski odnos", rekao je Mladenović.

On je ukazao i da se smije zaboraviti ni veliki doprinos države Srbije, koja je takođe pomogla određenim organizacijama i projektima, saopšteno je iz gradskog Sekretarijata za informisanje.

Prema Mladenovićevim riječima, tako se daje pravi primjer kako matica razmišlja o svome narodu u drugim državama.

"Preko te saradnje i naši odnosi sa tim državama biće bolji, a status i položaj srpskog naroda u državama u okruženju biće na višem nivou", istakao je Mladenović.

Vuksanović je rekao da su i prethodna, a i sadašnja crnogorska vlast koja se upravo mijenja, potpuno izopštile srpske organizacije i njihove projekte.

"Zato imamo veliku zahvalnost prema republičkoj, pokrajinskoj i gradskoj vlasti u Beogradu, koji pokušavaju da u granicama njihovih moći pomognu našim organizacijama i očuvaju identitet srpskog naroda u Crnoj Gori", poručio je Vuksanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana