Belivukov saradnik tvrdi da su mu inspektori prijetili da će mu roditelji biti silovani

Tanjug
Na fotografiji lijevo optuženi bivši rukometaš VojislavĐorđević
Foto: Tanjug | Na fotografiji lijevo optuženi bivši rukometaš VojislavĐorđević

BEOGRAD- Vojislav Đorđević, jedan od optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića danas je u nastavku suđenja povukao iskaz koji je ranije dao policiji, tvrdeći da mu je iskaz iznuđen i neistinit.


Na prethodnom suđenju on nije iznosio odbranu pred sudom, navodeći da ima glavobolju, a danas je na pitanje suda da li ostaje pri ranijim iskazima rekao da ne ostaje i objasnio da su mu tada prijetili pripadnici SBPOK-a, koji su rekli da će mu roditelji biti silovani, zbog čega je, kaže, bio uplašen.

Takođe su mu, kako sada tvrdi, u SBPOK-u rekli da će ga pustiti na slobodu ukoliko da iskaz kakav oni žele, te da je nakon toga takav iskaz i dao.

Đorđević se brani sa slobode i detaljno je u spornom iskazu pričao o otmici i silovanju I.S, a na današnjem je suđenju negirao da je član kriminalne grupe, navodeći da se družio samo sa nekoliko drugih optuženih.

U Specijalnom sudu danas je nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana