Bačena ručna bomba na kuću poslanika u skupštini Kosova Zorana Maksimovića

Srna
Bačena ručna bomba na kuću poslanika u skupštini Kosova Zorana Maksimovića

RANILUG - Nepoznata lica bacila su eksplozivnu napravu u dvorište kuće poslanika u Skupštini samoproglašenog Kosova Zorana Maksimovića u Ranilugu.

U trenutku eksplozije, sinoć oko 23.00 časa, kako je Srni rekao Maksimović, u kući je bila samo njegova ćerka.

"Ja sam pre sat vremena došao kući sa odmora koji sam prekinuo jer su mi komšije i ćerka javili da je sinoć odjeknula eksplozivna naprava u dvorištu ispred kuće, gde mi se nalazi lokal", dodao je Maksimović.

Na sreću, kako je rekao, zbog obilnih kiša koje su zahvatile Kosovsko pomoravlje lokal sinoć nije radio.

"Pričinjena je znatnija materijalna šteta na fasadi i bašti lokala", prenio je Maksimović.

Slučaj je odmah prijavljen policiji, čije su patrole iz Gnjilana i Prištine izvršile uviđaj i pokrenule istragu.

Maksimovićev komšija Milan Aritonović Srni je rekao da je sinoćnji incident uznemirio mještane Raniluga i unio strah, posebno kod mladih koji su se u bašti tog restorana okupljali tokom proteklih vrelih dana.

"Sreća je što je sinoć padala kiša i što nikog nije bilo u kafiću ali ostaje otvoreno pitanje ko je i zašto bacio bombu na kuću Maksimovića koji uživa veliko poverenje svih meštana Raniluga", rekao je Aritovnović.

Srpska lista osudila je ovaj napad i zatražila da se najhitnije pronađu i privedu pravdi odgovorni za ovaj gnusni čin koji je uznemirio sve Srbe, posebno u Kosovskom pomoravlju.

Iz Srpske liste ističu da je nedopustivo da se bez ikakvog razloga napadaju građani, a posebno predstavnici srpskog naroda, te upozoravaju da je serija napada na Srbe na jugu Kosmeta posljedica retorike režima u Prištini i nekažnjivosti prethodno počinjenih nedjela.

"Delimo stav građana da je nebezbednost Srba posledica i pasivnosti nadležnih bezbednosnih institucija, kako lokalnih tako i međunarodnih, koji su odgovorni za bezbednost svih građana, pa i Srba na ovim prostorima", poručili su iz Srpske liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana