Austrijski kancelar Karl Nehamer sutra u Beogradu

Tanjug
Austrijski kancelar Karl Nehamer sutra u Beogradu

BEČ - Austrijski kancelar Karl Nehamer doputovaće sutra u jednodnevnu posjetu Srbiji, gdje želi da, kako je najavio, prenese stav Austrije da EU neće biti potpuna sve dok joj ne budu pristupile zemlje Zapadnog Balkana.

-Važno mi je, posebno sada s obzirom na rat u Ukrajini, da posjetim Zapadni Balkan. Kao susjed regiona imamo najveći interes za stabilnošću Srbije i njenim dobrim ekonomskim razvojem - naglasio je Nehamer u pisanoj izjavi Tanjugu uoči posjete Srbiji.

On je podsjetio da je Austrija najvažniji trgovinski partner Srbije i da je u Srbiji više od 400 austrijskih preduzeća omogućilo 22.000 radnih mjesta.

-U Srbiji ću, dakle, naglasiti da će EU biti potpuna tek kada države Zapadnog Balkana budu pristupile. Austrija je bila i ostala podržavalac Zapadnog Balkana u EU - poručio je Nehamer.

Austrijski kancelar će se u Beogradu sastati sa srpske predsjednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

Poslije Beograda, on će otputovati u posjetu Sarajevu.

Nehamer je na mjestu kancelara od početka decembra prošle godine i ovo mu je prva posjeta Srbiji na toj dužnosti.

On je ranije boravio u Srbiji, u funkciji ministra unutrašnjih poslova Austrije, i tada je posebno pohvalio saradnju dvije zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana