Arsiću presuđeno prije suđenja, za Srbe nema ni prava ni pravde

Srna
Zlatko Arsić
Foto: Arhiva | Zlatko Arsić

BEOGRAD - Hapšenje Zlatka Arsića, oca troje djece iz sela Ajnovce u Kosovskoj Kamenici, predstavlja novi vid pritiska i maltretiranja Srba, posebno južno od Ibra kojima Priština presuđuje u javnosti i prije završetka sudskog procesa, ocijenila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja je uhapšenom Srbinu odmah obezbijedila besplatnu pravnu pomoć.

Iz ove kancelarije ukazali su da je Arsić pripadnik kosovske policijske službe i da se postavlja logično pitanje kako je prošao sve neophodne provjere i testove za rad u ovom organu, a sada je naprasno optužen za navodni ratni zločin?

To, ističu, otvara opravdanu sumnju da su motivi Arsićevog hapšenja posve drugačije prirode, a tome u prilog ide i sinoćnje saopštenje ministra unutrašnjih poslova privremenih institucija Dželjalja Svečlje koji je Arsića proglasio krivim i prije suđenja i odluke suda.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ocijenili su da sve to jasno govori da za Srbe u južnoj srpskoj pokrajini nema ni prava ni pravde, da im se presude po političkom i etničkom ključu izriču u javnosti, čime im se krši pretpostavka nevinosti i uskraćuje pravo na pravično suđenje.

O svemu tome, Kancelarija će obavjestiti i međunarodne institucije koje djeluju na prostoru Kosova i Metohije.

U saopštenju Kancelarije napominju da je predsjednik privremenog organa Kosovske Kamenice Tanja Aksić jutros posjetila porodicu uhapšenog i ponudila im svu pomoć i podršku.

Zlatko Arsić uhapšen je na Kosovu i Metohiji zbog sumnje da je tokom sukoba u marta 1999. godine u policijskoj stanici u Kamenici počinio navodni ratni zločin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana