Arsenijević i Orlović pušteni iz pritvora

Srna
Foto: Tanjug

KOSOVSKA MITROVICA - Predsjednik i potpredsjednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević i Ivan Orlović, koji su danas privedeni u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice zbog navodnog remećenja javnog reda i mira, pušteni su nakon izrečene kazne.

Oni su privedeni zbog duvanja u pištaljke u vrijeme dok je u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, u pratnji velikog broja pripadnika takozvane kosovske policije boravio premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti sa ministrima unutrašnjih poslova i lokalne samouprave Đeljaljom Svećljom i Aljbertom Krasnićijem, prenosi Tanjug.

Nakon hapšenja Arsenijevića i Orlovića, ispred policijske stanice u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice okupili su se članovi Srpske demokratije i građani koji su, duvajući u pištaljke, izrazili svoje nezadovoljstvo, zahtijevajući njihovo oslobađanje, ali i puštanje na slobodu četvorice uhapšenih srpskih mladića.

Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević uhapšen je na šetalištu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, potvrdio je portparol takozvane kosovske policije za region sjever Petrit Fejza.

Fejza nije naveo razloge Arsenijevićevog hapšenja, ali je rekao da je vjerovatno povezano sa dolaskom premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u sjeverni dio Kosovske Mitrovice.

Četvorici Srba koji su pretučeni i uhapšeni noćas u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice određen je pritvor do 48 sati.

Iz policije samoproglašenog Kosova rekli su da je uhapšenima stavljen na teret napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana