Aleksopulos sa Zejtinlika: Veseli se srpski rode, najjači si kad ti je najteže!

Tanjug
Aleksopulos sa Zejtinlika: Veseli se srpski rode, najjači si kad ti je najteže!

ZEJTINLIK- Predsjednik Matice Grka u Srbiji Hristos Aleksopulos posjetio je Srpsko vojničko groblje Zejtinlik u Solunu i poručio da je Grčki narod uvijek bio, jeste i ostaće uz Srbe.

-Stojeći na ovom svetom mjestu, osjećam odgovornost, ali i veliku tremu da li ću pronaći prave riječi koje će biti dostojne veličine nikad neumrlih srpskih heroja koji su svoje živote položili na oltar slobode - naveo je Aleksopulkos u saopštenju.

On je dodao da, kada neko pomene stradale Srbe na Solunskom frontu, svako treba mirno stati i ćutati iz poštovanja prema plemenitim div-junacima koji su u mukama umrli da bi mi živjeli. -Ali danas ću iz srca da kažem: Veseli se srpski rode, najjači si kad ti je najteže! Udaraju na Srbe sa svih strana, na Kosovu i Metohiji, u Republici Srpskoj i Crnoj Gori! Napadaju, ali ne bi napadali da su Srbi slabi, ne bi dirali srpsko ime i prezime da im ono ne smeta - istakao je Aleksopulos.

On je napomenuo da podržava pravednu borbu Srba za opstanak na svojim vjekovnim ognjištima na Kosovu i Metohiji, da podržava lavovsku borbu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji hrabro stoji na braniku srpske zemlje sa lijeve strane Drine, kao i borbu Srba u Crnoj Gori za legitimna politička prava koja im s obzirom na njihov broj u toj državi apsolutno pripadaju.

-Kada mogu Albanci u Sjevernoj Makedoniji da budu ministri i to važnih resora, a kojih ima manje po brojnosti nego Srba u Crnoj Gori, zašto smeta da Srbi uđu u vladu na svojoj vjekovnoj zemlji staroj Zeti Nemanjića? Pružam prijateljsku podršku Milanu Kneževiću i njegovim saborcima da istraju i ne odustanu od onoga što im s pravom pripada. Ovo groblje je simbol slobode i nadljudskog napora generacije Srba koja je u Grčkoj našla utočište i dom dok ne oslobodi kuću i ognjište. Grčki narod je uz vas, braćo! - poručio je Aleksopulos sa Zejtinlika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana