Aleksić stigao u sud, nastavlja iznošenje odbrane

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić, optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, stigao je u Viši sud u Beogradu gdje će danas nastaviti da iznosi odbranu.

Aleksić je zajedno sa svojim advokatima i ženom ušao u zgradu Palate pravde a ispred su ga kao i prethodni put sačekali aktivisti sa transparentima na kojima piše "Verujemo Mileni Radulović", "Silovali su u ratu, siluju i u miru" i "Pravda za žrtve, kazna za počinioce".

On je u sud stigao iz kućnog pritvora u kojem je od 10. septembra prošle godine nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor. Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge djevojke. Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamjenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana