Aleksić ponovo negira optužbe koje mu se stavljaju na teret

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić, optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, danas je nastavio izlaganje odbrane ponovo negirajući djela koja mu se stavljaju na teret

Aleksić je kao i na prošlom suđenju čitao dijelove iskaza djevojaka koje su ga prijavile, pa je tako opet ponovio da su iskazi vrlo slični.

Naglasio je da je sve počelo kada je Milena Radulović saznala da je maloljetna polaznica njegove škole doživjela seksualno zlostavljanje, kako se navodi u optužnici, zbog čega je odlučila da kontaktira ostale djevojke kako bi policiji prijavile slučaj. Maloljetnu polaznicu je opisao kao djevojku koja je po svaku cijenu htjela da upiše glumu.

Takođe, rekao je da su djevojke uglavnom dale tri iskaza u kojima se vide razlike, zbog čega Aleksić smatra da je tužiteljka dopunjavala određene iskaze.

Aleksić ističe da sve djevojke koje su ga prijavile nemaju najbolje drugarice, te da su u trenutku kada su pohađale časove glume imale problema sa muškarcima.

Zajedno sa svojim advokatima, ženom i bivšim fudbalerom Dušanom Savićem on je došao na današnje suđenje u zgradu Palate pravde a ispred su ga kao i prethodnih puta sačekali aktivisti sa transparentom na kom piše "verujemo Mileni Radulović".

 U sud je stigao iz kućnog pritvora u kom je od 10. septembra prošle godine nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor.

 Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge djevojke.

Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamijenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana