Aleksić: Opozicija počinila greške, mogli smo bolje

Tanjug
Aleksić: Opozicija počinila greške, mogli smo bolje

BEOGRAD - Potpredsjednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je opozicija počinila neke greške i da je na izborima mogla da dobije više glasova i odigra bolje, kao i „da nije sve do naroda“, saopšteno je iz Narodne stranke.

„Nešto je i do nas. Mogli smo da više razgovaramo i da ne ucjenjujemo jedni druge. Narodna stranka je bila maksimalno korektna i stavila je partijski interes po strani zarad jedinstva i to je svima jasno“, rekao je sinoć Aleksić u emisiji „Utisak nedelje“ na televiziji Nova S.

Dodao je da su neka istraživanja pokazala da je najbolji kandidat Zdravko Ponoš, iako je prema drugim istraživanjima Božo Prelević, kako je naveo, stajao daleko bolje.

„Istraživanja su nam bacila prašinu u oči da donesemo odluku na osnovu ne baš valjanih istraživanja. Mogli smo da budemo racionalniji i da šire sagledamo stvari“, dodao je Aleksić, saopšteno je iz Narodne stranke.

Upitan da li se „distancira od Ponoša,“Aleksić je odgovorio da da se „ne distancira, nego iznosi svoj stav i mišljenje“.

„Mi smo to prihvatili, ali se sada pokazalo da to nije dalo rezultat koji se očekivao“, rekao je Aleksić.

Aleksić je, kako se navodi u saopštenju, rekao da je opozicija ostvarila bolje rezultate u velikim gradskim centrima, a vlast slabije.

„Vlast je, međutim, apsolutno bila dominantna u udaljenim opštinama, naročito u selima, gde su rezultati izbora bili strahovito u korist vlasti“, rekao je Aleksić.

„Narod nam je poslao poruku da shvatimo da se politika ne vodi na Vračaru i na Dorćolu i da van centra Beograda žive ljudi do kojih nismo doprli...“, rekao je, između ostalog, Miroslav Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana