Aleksić nastavio izlaganje odbrane

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić, optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, nastavio je danas da iznosi odbranu u Višem sudu.

On je pročitao izjave Milene Radulović i ostalih djevojaka u kojima one navode kako su voljele da pohađaju časove glume.

Aleksić, koji je na današnjem suđenju ponovo napomenuo da je "Stvar srca" produkcijska kuća a ne škola glume, osvrnuo se na iskaz Ive Ilinčić koja navodi da je nakon Mileninog poziva odlučila, kako je rekao, da njegova škola mora da prestane sa radom. Aleksić je pomenuo detalje iz optužnice i potvrdio da je postojalo 5 pisanih pravila kojih su se đaci morali pridržavati. Na prvoj strani njihovih svesaka je bilo ispisano "Oče naš" , Svetosavska himna i "Bože pravde", rekao je Aleksić.

Sudija Zoran Božović je Aleksiću skrenuo pažnju više puta da se ne udaljava od teme i da se drži optužnice pa je rekao " nismo u dramskom studiju i nemamo obavezu to da slušamo". Aleksić je istakao da je u optužnici na isti način opisano izvršenje djela, što je on osporio i istakao da se te glumice ne izražavaju tako, kao i da on to zna jer ih, kako je rekao, poznaje. Takođe, u optužnici su iskazi glumica apsurdni, rekao je Aleksić, jer nije moguće da su različite djevojke opisale isti događaj, na istom mjestu i isto vrijeme jer su u pitanju različite osobe. On je u sud zajedno sa svojom ženom i advokatima stigao iz kućnog pritvora u kom je od 10. septembra prošle godine nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju. Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge djevojke. Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembraje bio u pritvoru, koji mu je tada zamjenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana