Aleksić citirao iskaze glumica iz istrage: Kao "Seks i grad"

Tanjug
Foto: printskrin

BEOGRAD - Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić, optužen za više silovanja i za polno uznemiravanje polaznica njegove škole, nastavio je danas da iznosi odbranu u Višem sudu u Beogradu više od tri sata.

On je pročitao dijelove iskaza Milene Radulović, glumice koja ga je prva prijavila, kao i ostalih djevojaka, u kojima one navode kako su voljele da pohađaju časove glume.

U cijeloj optužnici od 58 strana u samo jednoj rečenici se, kako trvrdi Aleksić, navodi da je bilo i lijepih stvari, što njemu, kaže, djeluje cinično.

Aleksić, koji je na današnjem suđenju ponovo napomenuo da je "Stvar srca" produkcijska kuća a ne škola glume, osvrnuo se na iskaz glumice Ive Ilinčić, koja je nakon Mileninog poziva odlučila da ga prijavi nadležnim organima, navodći u iskazu da ta "škola mora da prestane sa radom".

On je potvrdio navode iz optužnice i rekao da su se na njegovim časovima morala poštovati određena pravila, pa je tako naveo da je bilo 5 pisanih pravila, a neka od njih su da nema laganja, da se navija za OFK Beograd i da u grupi vlada samoupravljanje.

Takođe, djeca su na prvoj strani njihovih svezaka morala da napišu himnu "Oče naš", Svetosavsku himnu i "Bože pravde", rekao je Aleksić i dodao da je od svojih đaka zahtevao da na časove dolaze elegantno obučeni i čisti.

Sudija Zoran Božović je više puta Aleksiću skrenuo pažnju da se ne udaljava od teme i da se drži optužnice, pa je rekao "nismo u dramskom studiju i nemamo obavezu to da slušamo".

Aleksić je negodovao što su dela u optužnici opisana na isti način, osporavajući ih i tvrdeći da se glumice ne izražavaju na taj način i da on to zna jer ih, kako je naveo, poznaje.

"Takođe, u optužnici su iskazi glumica apsurdni. Nije moguće da su različite devojke opisale isti događaj, na istom mestu i isto vreme, jer su u pitanju različite osobe", izričit je bio Aleksić, potvrđujući da se u grupi pričalo i o seksu, ali na "onaj način na koji njima treba".

"Milena je navela da sam je jednom rukom uhvatio za kosu i jako stegao oko stuka, nakon čega se nagnuo ka njoj i ugurao jezik u njena usta", rekao je Aleksić i dodao da su ostala svedočenja slična Mileninom.

Takođe je rekao da ne razumije zašto se djevojke od 17,18 i 19 godina nazivaju djecom i dodao da su u optužnici pogrešno naveli koliko je jedna od djevojaka imala godina, pa su napisali 17 umjesto 18.

Više puta u toku izlaganja odbrane on je pomenuo da ga optužnica podseća na scenario iz neke meksičke serije, te da ima i delova iz poznate serije "Seks i grad".

"Jedna od devojaka u iskazu navodi da je uplakana ušla u moju kancelariju, jer svoje školovanje nastavlja u inostranstvu, nakon čega sam joj rekao da je glupača, zagrlio je i spustio ruku na njenu zadnjicu, a potom je ona osetila moje uzbuđeno disanje što ju je uplašilo", pročitao je Aleksić dio iskaza iz optužnice.

Takođe je rekao da nekoliko djevojaka ima isti iskaz kao i da ima dokaze da su glumice nosile papir sa kog su čitale u trenutku kada su davale iskaze, što, po njemu, ukazuje da je sve inscenirano i isplanirano.

"U iskazu jedne od glumica navodi se da sam ja ugasio svetla u studiju, nakon čega sam je uhvatio za zadnjicu, stavio ruku u njene gaćice i dodirivao je, a nakon što je ona počela da plače ja sam joj rekao ''hladna si kao zmija, samo ti je telo vrelo''", naveo je Aleksić.

On smatra da je specifično i što u svim iskazima djevojke pominju hulohopke i kako je čudno da se one sjećaju da li su imale hulohopke ili ne.

Sljedeće suđenje zakazano je za 4. april, kada će Aleksić nastaviti da izlaže svoju odbranu, koju je započeo na prethodnom suđenju 2. februara.

On je u sud zajedno sa svojom ženom i advokatima stigao iz kućnog pritvora u kom je od 10. septembra prošle godine nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile Iva Ilinčić i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana