Aleksandar Simović odbio da odgovara na pitanja

Tanjug
Aleksandar Simović odbio da odgovara na pitanja

BEOGRAD - Pred većem Apelacionog suda nekadašnji pripadnik zemunskog klana Aleksandar Simović odbio je da odgovara na pitanja na pretresu po žalbama na prvostepenu presudu kojom su četvorica nekadašnjih radnika Državne bezbjednosti osuđeni na kaznu zatvora od ukupno 100 godina za učešće u ubistvu novinara i vlasnika "Dnevnog Telegrafa" Slavka Ćuruvije 1999. godine.

Simović je rekao da ne želi da učestvuje i odbio je da odgovara na pitanja suda, tužilaštva i odbrane.

Okrivljeni Ratko Romić stavio je primedbu na iskaze svedoka, dodajući da su Milorad Ulemek, Miloš i Aleksandar Simović 2016. godine rekli da su upućene pretnje, što je kasnije istraženo i dokazano da nema dokaza za to.

Advokati odbrane su od suda tražili da se iskazi Ulemeka i braće Simović izuzmu iz predmeta kao nezakonit dokaz.

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović je rekla da su pomenutim svedocima pretnje uputili "oni od kojih zavise u zatvoru". Sudija je odložila pretres za 28. mart.

Drugom prvostepenom presudom Specijalnog suda zbog podstrekavanja na ubistvo su na iste kazne od po 30 godina zatvora osuđeni tadašnji šefa DB-a Radomira Markovića i šefa beogradskog centra DB-a Milana Radonjića, dok su kao saizvršioci u ubistvu na po 20 godina zatvora osuđeni bivši operativac beogradskog centra Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB-a Miroslav Kurak, koji je u bekstvu, pa mu je presuda izrečena u odsustvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana