Aleksandar Karađorđević: Proces abdikacije nije sproveden u skladu sa tradicijom

Tanjug
Aleksandar Karađorđević: Proces abdikacije nije sproveden u skladu sa tradicijom

BEOGRAD - Prestolonasljednik Aleksandar Krađorđević, kao starješina srpske kraljevske porodice, zaželio je svom najstarijem sinu princu Petru, koji se povukao iz linije nasljeđivanja kraljevske porodice sve najbolje u budućnosti, dobro zdravlje i svu sreću, ali je ocijenio da proces abdikacije nije sporveden u skladu sa tradicijom.

-Cenim njegovu iskrenost u vezi teške odluke koju je doneo - naveo je Aleksandar Karađorđević i dodao da je to pitanje prebrzo pokrenuto, u trenutku kada se, zbog ranije preuzetih obaveza, nalazi u inostranstvu.

-Nažalost, ovako ključan i važan postupak nije sproveden kako treba, u skladu sa tradicijom i normama kraljevske porodice, kao i Porodičnim pravilnikom, napisanim u vreme Kraljevine, a koga svi članovi kraljevske porodice treba da se pridržavaju - naveo je Krađorđević, saopštila je Informativna služba Belog dvora.

Princ Petar Karađorđević saopštio je prije dva dana da je potpisao odluku, o, kako je naveo, abdikaciji kojom se odriče svih prava prerogativa koja mu pripadaju po osnovu prvorodstva i da ih prenosi na sljedećeg po starešinstvu rođenja, njegovom bratu kraljeviću Filipu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana