Albanski specijalci napali Srbe na barikadama kod Zubinog Potoka

GS
Foto: ROSU/Ilustracija

ZUBIN POTOK - Albanski specijalci pokušali su večeras, po naređenju Aljbina Kurtija, da uklone barikade kod Zubinog Potoka i tom prilikom došlo je do oružanog sukoba i rafalne paljbe, prenosi Politika.rs.

Do pucnjave je došlo kada su Kurtijevi specijalci pokušali da uklone barikadu na alternativnom putu, pa su i zapucali na Srbe.

Do pucnjave je došlo u blizini barikade u selu Jabuka i niko nije povrijeđen.

Prethodno je Aljbin Kurti ranije zaprijetio da “barikade ne mogu neograničeno trajati” i zabranio ulazak patrijarhu Porfiriju na Kosovo i Metohiju.

Snimak na kome se čuje rafalna paljba pojavio se na društvenim mrežama.

Objavljen je i na Instagram profilu “zubinpotokinfo”, uz propratni tekst da su rafalna pucnjava i najmanje jedna detonacija odjeknuli u širem području Zubinog Potoka i da detalji i uzrok još uvek nisu poznati.

Na barikadama u Zubinom Potoku trenutno je mirno, navodi se u tekstu objave.

Srđan Vučinić, bivši portparol Opštine Zubin Potok potvrdio je za RTS da se večeras čula pucnjava i rafalna paljba u blizini tog mjesta, ali da ne može sa sigurnošću da potvrdi ko je i odakle pucao.

Goran Rakić je naglasio da, prema informacijama iz Kriznog staba i KFORA, nije bilo napada na pripadnike KFOR -a.

“Želim da demantujem izveštavanje prištinskih medija da se desio napad na jedinice KFOR. Naše informacije sa terena kažu da se nije desio nikakav napad na KFOR. Ova dezinformaciju je jedna u nizu onih koje plasira Priština. Situacija je mirna, ljudi su odlučni da ostanu na barikadama” rekao je Goran Rakić, predsjednik Srpske liste.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je tim povodom hitan sastanak sa predsjednicom Vlade Anom Brnabić i vojnim vrhom.

Nakon sastanka sa predsjednikom Vučićem, general Mojsilović se hitno uputio u Rašku.

Radni sastanci i konsultacije biće nastavljene sutra ujutru.

Radi podsjećanja, Aljbin Kurti je danas zabranio ulazak patrijarhu srpskom Porfiriju na Kosovo i Metohiju čime je nastavljena pritisak da se Srbi i sve srpsko protjera iz južne srpske pokrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana