Albanci osuđeni na 84 godine zatvora zbog krvne osvete

GS
Albanci osuđeni na 84 godine zatvora zbog krvne osvete

PEĆ - U Osnovnom sudu u Peći danas je izrečena presuda kojom su petorica optuženih, Nedrim, Basrija, Agron, Ardit i Bahri Gaši, osuđeni na ukupno 84 godine zatvora zbog ubistva F. H. u selu Volujak kod Kline.

Nedrim Gaši je zbog izvršenja krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu osuđen na 28 godina zatvora, za drugo krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na 10 godina, za treće nošenje oružja bez dozvole na jednu godinu zatvora, ali je jedinstvena kazna zatvora "skinuta“ na 28 godina zatvora, saopšteno je iz tog suda.

Optuženi Basri Gaši je osuđen na 11 godina zatvora zbog izvršenja krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu, a za drugo krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na 6 godina zatvora i njemu je prema odluci suda izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 15 godina.

Trećeoptuženi Agron Gaši za prvo krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu osuđen je na 11 godina zatvora, a za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na 6 godina zatvora, ali mu je izrečena jedinstvena kazna od 15 godina zatvora.

Četvrtooptuženi Ardit Gaši osuđen je na 10 godina zatvora za izvršenje krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu, a 5 godina zatvora za teško ubistvo u pokušaju, ali mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu u trajanju od 13 godina zatvora.

Peti optuženi, Bahri Gaši, osuđen je na 10 godina zatvora zbog izvršenja krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu, a 5 godina za teško ubistvo u pokušaju, ali mu je izrečena jedinstvena kazna u trajanju od 13 godina zatvora.

U kaznu zatvora biće im uračunato vrijeme provedeno u pritvoru.

Oni su 28. aprila 2022. godine, oko 20.30 časova, u selu Volujak u opštini Klina na parkingu restorana "Vila Park“, u unaprijed pripremljenoj sajekuši, u cilju osvete lišili života F. H. koji im je "dugovao krv“, piše Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana