Albanac gađao flašom novinare „Politike“ i „Jedinstva“ na  mostu u Kosovskoj Mitrovici

Tanjug
Albanac gađao flašom novinare „Politike“ i „Jedinstva“ na  mostu u Kosovskoj Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA - Na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici sinoć je došlo do incidenta kada je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i flašom gađao novinarku ''Politike'' Biljanu Radomirović i novinara ''Jedinstva'' Zorana Vlaškovića, koji su bili na zadatku.

Kako prenosi „Politika“, Radomirović je zadobila lakše tjelesne povrede u vidu posjekotine na nozi, a brzom intervencijom italijanskih karabinjera koji bili  blizu mjesta incidenta povreda je sanirana.

Albanac koji je izazvao incident se ubrzo udaljio ka južnom dijelu grada.

Iako dvoje novinara, i na insistiranje karabinjera, nisu željeli da se pozove tzv. kosovska policija, patrola se ubrzo pojavila, kako se ispostavilo, na poziv karabinjera, kao i vozilo Hitne pomoći.

Ljekar i zdravstveno osoblje su ponovo sanirali povredu koju je zadobila novinarka, a ona je odbila da ide u bolnicu.

Pripadnik tzv. kosovske policije rekao je da je napadač odranije poznat policiji, dodajući da će oni ''preduzeti sve zakonske mjere".

Na glavnom mostu na Ibru, koji razdvaja sjeverni dio grada, gdje žive uglavnom Srbi, i južni deo grada naseljen Albancima, danonoćno dežuraju pripadnici italijanskih karabinjera iz sastava Kfora, a cijeli most je pod video-nadzorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana