Zovko o rezoluciji Evropske narodne stranke o BiH

Tanjug
Foto: Agencije

SARAJEVO- Hrvatska evroposlanica Željana Zovko pojasnila je danas da je na Kongresu Evropske narodne stranke (EPP) usvojen tekst hitne rezolucije o evropskoj perspektivi BiH sa poentom na presude, "mostarski sporazum", i sve što je ključno i bitno da se u BiH bezbjednosna situacija zadrži na željenom niovu.

EPP je rezoluciju HDZ-a usvojio sinoć, a Zovko kaže da je to raduje, te da je ona sačinjena na osnovu nedavne posjete Šarla Mišela Sarajevu i zaključaka koje je hrvatski premijer Andrej Plenković uložio na Evropskom savjetu, da se u BiH konačno mora dogovoriti Izborni zakon i njegova implementacija, što je, kazala je, ključno kako bi bili izbori bili pošteni.

Ona je u izjavi za sarajevsku N1 tv. rekla da se u zaključku rezolucije sestrinske stranke - HDZ BiH, HDZ 1990, SDA i PDP - pozivaju da ulože posljednje napore da se dođe do fer izbora.

"Cilj rezolucije bio je i da se poštenim izborima otkoči moguća krizna situacija u koju će BiH, moguće upasti ukoliko do toga ne dođe", navela je Zovko.

Dodala je da je to jedan od bitnih uslova i za nastavak zagovaranja evropskog puta BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana