Zoran Milanović ponovo na naslovnicama ruskog državnog medija

Tanjug
Foto: Tanjug

ZAGREB- Hrvatski predsjednik Zoran Milanović ponovo je na naslovnicama ruskog državnog medija RT, zbog posljednjih izjava o Ukrajini, a nakon što je sabor odbio da potvrdi vladin prijedlog o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

RT piše, prenosi zagrebačka N1 tv., da je Milanović poručio da  "Ukrajina nije saveznik" Hrvatskoj i upozorio da bi prihvatanje zvaničnog Zagreba da se ukrajinski vojnici obučavaju u Hrvatskoj značilo dovođenje rata na Balkan.

 “Ukrajina nije saveznik. Silom se pretvara u to. Cinično je dobila status kandidata za EU. To je ono što je EU danas: bijeda, nula”, prenio je RT izjavu hrvatskog predsjednika.

Ruski držvni mediji piše da se Milanović u razgovoru s novinarima obrušio na premijera Andreja Plenkovića, zbog ovog vladinog prijedloga.

Za Milanovića je, dodaju, to dovođenje rata u Hrvatsku.

 “Ti nam stalno nabijaš moralne ucjene. A sam nemaš morala, potpuno si amoralan. Idi u Ukrajinu pa se bori”, poručio je juče Milanović Plenkoviću.

Govoreći o borbenoj spremnosti hrvatske vojske, Milanović je rekao da joj mnogo toga nedostaje kao što su, na primjer, protivoklone rakete. “Imamo Amerikance koji će nas braniti kao što brane Ukrajince. Sjajno!”, rekao je sarkastično Milanović, prenosi zagrebačka N1 tv.

Uoči glasanja o vladinom prijedlogu o vojnoj pomoći Ukrajini u saboru, Milanović, koji je vrhovni komandatn Oružanih snaga HR, upozorio je da bi ulaskom u ovaj program Zagreb mogao postati meta Rusije.

Plenković, čiji je kabinet podržao misiju, optužio je predsjednka da gaji “proruske stavove” i nazvao ga "putinofilom".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana