Zoran Milanović: Bili smo narodna Vlada

Agencije
Zoran Milanović: Bili smo narodna Vlada

Zagreb - Tehnički premijer Zorana Milanović na posljednjoj je sjednici svoje vlade zahvalio je svim ministrima i građanima koji su podržavali rad Vlade.

Milanović je kazao kako sva postignuća u protekle četiri godine govore da su bili narodna Vlada koja budućoj vladi ostavlja državu u puno boljem stanju od onoga koje su oni zatekli 2011. godine.

Uporedio je stanje koje je u Hrvatskoj zatekla njegova vlada s avionom koji je bio s praznim kokpitom i izvan kontrole, "u kojem život putnika nije bio ugrožen, ali je bilo jako turbulentno i nesigurno".

- Mi smo tom avionu vratili letnu konfiguraciju, on je sada na krstarećoj visini i zaustavili smo negativne trendove pada i to velikog pada u 2009. i 2010. godini. Zemlja ponovno ima privredni rast i ima sve pozitivne parametre koji uspjeh znače i sve što god pogledate je dobro - rekao je Milanović.

Dodao je da i jedno od posljednjih izvještaja Evropske komisije (EK) govori o tome da je indeks poslovnog povjerenja i očekivanja, odnosno poslovna klima u Hrvatskoj, prva ili druga u Evropi.

- Hrvatska je danas bolja - poručio je Milanović zahvalivši svima koji su ih podržavali.

Tehnički potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Branko Grčić izjavio je  da je u drugom dijelu mandata Vlada napravila velik posao, te smatra da SDP može zadovoljno zaključiti svoj mandat.

- To se vidi svaki dan i vidjeće se. I na početku mandata nove vlade vidjeće se rezultati onoga što smo radili. Uvijek se može bolje, ali ono što je posljednje dvije godine krenulo, posebno u privredi, pa i u sprovođenju određenih reformi, mislim da možemo zadovoljni zaključiti ovaj mandat - rekao je Grčić.

Upitan koga priželjkuje da dođe u njegovo ministarstvo uzvratio je da posebnih želja nema ali se govori kako bi to vjerovatno mogla biti HDZ-ova Ivana Maletić.

Prva sjednica

Vlada Zorana Milanovića prvu je sjednicu održala 29. decembra 2011. godine, a juče je održala svoju 272. sjednicu.

Sjednice su sveukupno trajale 218 sati i 55 minuta i na njima je ukupno bilo 5.795 tačaka dnevnoga reda. Na Vladin prijedlog Hrvatski sabor donio je 810 zakona, a od toga 277 ih je bilo usklađivanje sa zakonodavstvom Evropske unije. Banski su dvori u četiri godine donijeli 9.843 akta, a od tog broja 1.000 je bilo zakonskih prijedloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana