Život za Srbe u Vukovaru gori nego prije deset godina

Srna
Život za Srbe u Vukovaru gori nego prije deset godina

Beograd - Život u Vukovaru za Srbe gori je nego što je bio prije desetak godina, izjavio je potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Dragan Crnogorac.

Crnogorac, koji je i poslanik u parlamentu Hrvatske, rekao je da su prošle sedmice novi premijer Hrvatske Andrej Plenković i cijeli hrvatski državni vrh proveli dva dana u Vukovaru, ali da sa Srbima niko nije razgovarao.


"Večernje novosti" pišu da je donesena odluka da gradu bude dodijeljeno više od 10 miliona evra, pri čemu nisu ni pomenuti projekti koje predlaže srpska zajednica.

"Mi smo premijera Plenkovića pozvali u želji da razgovaramo s njim, vjerujući da će ga zanimati kako žive Srbi u Vukovaru. Odgovor nismo dobili, niti smo premijera vidjeli", rekao je Crnogorac za "Novosti".

On je napomenuo da je proteklih dana mnogo riječi izrečeno o Vukovaru i žrtvama rata, ali ni riječ o priznavanju žrtava rata iz srpskog naroda.

"O tome se, naprosto, ćuti", dodao je Crnogorac, koji je iz Vukovara.

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u Vukovaru Dejan Drakulić istakao je da se u Vukovaru i dalje gleda na nacionalnost pri zapošljavanju čime su Srbi u još lošijem položaju u gradu u kojem ionako nema posla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana