Zijade: Više nego ikad potrebno poštovanje ljudskih prava na KiM

Srna
Zijade: Više nego ikad potrebno poštovanje ljudskih prava na KiM

PRIŠTINA - Šef Misije UN na Kosovu i Metohiji Karolin Zijade rekla je danas, na Međunarodni dan ljudskih prava, da su više nego ikada ljudska prava neizostavna u građenju svijetle budućnosti za sve ljude na Kosmetu.

Ona je pozdravila početak proslavljanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, koja će sljedeće godine obilježiti 75 godina postojanja, kao jedinstvene prekretnice za priznanje značajnog doprinosa, te deklaracije unapređenju ljudskih prava i međunarodnog mira i bezbjednosti, navodi se u njenom saopštenju.

-Želim da da ohrabrim kosovske institucije i druge aktere da istraju u svojim naporima na usvajanju načela Univerzalne deklaracije i jačanju kosovskog društvenog ugovora njegovim daljim utemeljivanjem na ljudskim pravima - rekla je Zijade.

 Ona je navela da UNMIK ostaje posvećen pružanju podrške svim akterima na Kosovu i Metohiji da snagu ljudskih prava iskoriste za osiguranje mirnog, otvorenog i pravičnog društva koje je otpornije u kriznim vremenima.

-Nastavićemo da tijesno sarađujemo sa svim relevantnim akterima u duhu Univerzalne deklaracije, da štitimo ljudska prava svih ljudi i da nikoga ne ostavimo po strani - poručila je Zijade.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana