Zgrada opštine Budva pod opsadom: Obezbjeđenje Careviću i Radoviću uručilo rješenja o razrješenju bez pečata

GS
Zgrada opštine Budva pod opsadom: Obezbjeđenje Careviću i Radoviću uručilo rješenja o razrješenju bez pečata

BUDVA - Smijenjeni gradonačelnik Budve Marko Carević (DF) i predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović iz Demokratske Crne Gore, zaustavljeni su danas na ulazu u zgradu opštine Budva, a pripadnici privatnog obezbjeđenja uručili su im nepečatirana rješenja o njihovom razrješenju.

Zgrada Opštine Budva i danas je pod opsadom, a spisak na kom se nalaze imena zaposlenih koji u nju mogu da uđu nalazi se u rukama pripadnika privatnog obezbjeđenja. Privatno obezbjeđenje ne dozvoljava ni građanima da uđu.

Bez prisustva novinara, uz uvrede, psovke, upotrebu biber spreja, fizički kontakt, intervenciju privatnog obezbjeđenja i privođenje odbornika DF-a i SNP-a u policiju, koalicija prevođena DPS imenovala je u subotu za gradonačelnika Budve Nikolu Divanovića (DPS), a za šeficu SO Budva Anđelu Ivanović (Crnogorska).

Carević i Radović ne priznaju odluke nove većine.

Opština sedam dana ne radi, zaposleni ne mogu na svoja radna mjesta niti građani da ovjere dokumente ili završe neku obavezu u nadležnosti Građanskog biroa opštine.

Od jutros je u zgradu ušla samo jedna zaposlena službenica koja je, prema tvrdnjama okupljenih, članica Demokratske partije socijalista, prenose crnogorski mediji.

U zgradu je ušla i Anđela Ivanović koja je u pratnji odbornika DPS-a Snežane Kuč zaustavljena na ulazu i legitimisana od privatnog obezbjeđenja. Nikola Divanović najavio je dolazak na posao.

Carević je okupljenim građanima pokazao rješenje i naveo da je ovo još jedan dokaz kršenja zakonskih propisa.

- Koliko oni brinu o običnom građaninu koji živi od turizma, da mu zabranjuju da uđe i ovjeri papire i pripremi se za sezonu. Ovo nije Opština, ovo je policijska stanica. Ovo je sramota, ovdje se već deset dana brutalno krše zakoni ove zemlje, ovdje nema jedno slovo u skladu sa zakonom. Ovo je čista okupacija - kazao je Carević.

On je optužio policiju da se neljudski ponaša.

Radović je kazao da "danas mjesto predsjednika opštine pripada načelniku Centra bezbjednosti, a predsjednik SO Budva je izgleda komandir stanice policije".

- Ovo je prosto nenormalno. Opština je uhapšena i opkoljena - kazao je Radović, prenose "Vijesti".

Carević i Radović zakazali su za 10 časova otvaranje ulice koja vodi do zgrada prosvjetara i zaposlenih u Upravi policije, koja je nedavno izgrađena.

Potpredsjednik Opštine Budva Marko Marković (Demokratska Crna Gora) optužio je nezavisnog odbornika Stevana Džakovića da je promijenio izbornu volju građana, koja je Ustavom zagarantovana.

- Taj čovjek je prevario svoje birače. Vidite li šta se dešava kada se to desi. Ne funkcioniše ništa, zloupotrijebljena je policija, Vlada, sudovi. Svi oni trenutno rade za nekakvu mafiju - kazao je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana