Zelenski i Plenković potpisali sporazum o saradnji

Agencije
Zelenski i Plenković potpisali sporazum o saradnji

DUBROVNIK - Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski i hrvatski premijer Andrej Plenković potpisali su danas u Dubrovniku bilateralni Sporazum o dugoročnoj saradnji i podršci Hrvatske Ukrajini.

Zelenski je ranije danas doputovao u prvu posjetu Hrvatskoj, gdje u Dubrovniku prisustvuje samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa i po dolasku se odmah sastao sa premijerom Andrejom Plenkovićem.

HRT je javio da je sastanak Zelenskog i Plenkovića u toku i podsjeća da su se oni posljednji put vidjeli prije nešto više od mjesec dana kada je hrvatski premijer boravio u Kijevu.

Bilateralni Sporazum koji su potpisali Zelenski i Plenković podrazumjeva humanitarnu pomoć, razmjenu i procesuiranje ratnih zločina.

Samit Ukrajina-Jugoistočne Evrope u Dubrovniku je treći po redu, nakon prvog održanog u Atini i drugog održanog u Tirani u februaru ove godine.

"Stigao sam u Hrvatsku na sastanak sa premijerom Andrejom Plenkovićem i predstavnicima drugih zemalja u regionu gdje ću učestvovati na trećem samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa", poručio je Zelenski po dolasku.

Samitu prisustvuju šefovi država i vlada 12 zemalja regiona, od kojih će neke biti predstavljene na nivou ministara spoljnih poslova.

Zbog dolaska Zelenskog, bezbjednosne mjere u Dubrovniku podignute su na najviši nivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana