Zdravstveno stanje mitropolita Amfilohija stabilno

Agencije
Zdravstveno stanje mitropolita Amfilohija stabilno

PODGORICA- Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji se nalazi na bolničkom liječenju zbog virusa korona, i jutros je stabilnog zdravstvenog stanja, saznaje Srna u Mitropoliji.

Njegovo opšte stanje je dobro, bez povišene tjelesne temperature, što su parametri koji ukazuju na normalan tok oporavka, saopšteno je juče iz Kliničkog centra Crne Gore.

Mitropolit Amfilohije je u utorak, 6. oktobra, testiran na virus korona u cetinjskoj Bolnici "Danilo Prvi", nakon čega je prebačen u Klinički centar Crne Gore zbog boljih uslova za liječenje.

Mitropolit je juče bio vidno raspoloženiji i recitovao je stihove ruskih pjesnika.

Mitropolit Amfilohije pozdravio je danas i blagoslovio sve koji se brinu za njegovo zdravlje i pozvao ih da se brinu i za zdravlje svih koji stradaju, ne samo u Crnoj Gori, već i širom svijeta.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske saopšteno je da se mitropolit Amfilohije uspješno oporavlja, da se osjeća dobro i da su ljekari zadovoljni tokom njegovog oporavka.

- Cetinjski mitropolit se trudi da nosi i svoj krst i krst Mitropolije crnogorsko-primorske, učestvujući i ovom bolešću u patnjama i stradanjima miliona ljudi širom svijeta - poručio je vladika Amfilohije iz Kliničkog centra Crne Gore, gdje se od 6. oktobra nalazi na bolničkom liječenju nakon što je potvrđeno da je pozitivan na virus korona.

Mitropolit je, nakon što je primio svetu tajnu pričešća, poručio da je Bog poslao patnju čovječanstvu da bi ga iscijelio od mržnje, egoizma i samoživosti i da bi ljudski rod shvatio da je Bog jedini koji daje istinski život.

- Ovakva stradanja Bog koristi da nas podsjeti da smrt nije posljednja riječ ovoga života, nego samo priprema za vječno carstvo Boga ljubavi - Oca i Sina i Duha Svetoga - naveo je mitropolit Amfilohije.

Mitropolit je rekao da se moli da Bog oprosti grijehe svim ljudima i vrati ih sebi, jedne drugima i vječnim vrijednostima, kao i tajni vječnog života, te da umanji patnje, jer svijetu nije lako nositi ovu patnju koja se događa danas.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović prenio je danas u telefonskom razgovoru mitropolitu srdačne pozdrave i iskrene želje za brzo i uspješno ozdravljenje od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i spremnost Srbije da pomogne u svakom trenutku na bilo koji način, ako za to bude potrebe.

U saopštenju iz Ambasade Srbije u Crnoj Gori navodi se da je mipropolit Amfilohije srdačno zahvalio Vučiću za brigu i pažnju i prenio blagoslov i molitve svom srpskom narodu koji je uz njega i u ovim teškim izazovima.

- Ambasador Božović je u stalnom kontaktu sa rukovodstvom i postupajućim ljekarima KBC-a Crne Gore i ovim im se putem najiskrenije zahvaljujemo na brizi, pažnji i ljubavi sa kojom postupaju u liječenju mitropolita i svih drugih oboljelih od ove opake i opasne bolesti - navodi se u saopštenju.

Iz Ambasade Srbije u Podgorici navode da su takođe u kontaktu i sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom koja zajedno sa ljekarskim timom prati stanje zdravlja mitropolita i o tome objektivno i pravovremeno obavještava javnost koja je zainteresovana ne samo u Crnoj Gori, već i u Srbiji i Republici Srpskoj kao i cijelom regionu i rasijanju gdje živi srpski narod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana