Zbog ulične prodaje narkotika uhapšeno sedam lica

SRNA
Zbog ulične prodaje narkotika uhapšeno sedam lica

PODGORICA - Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić uhapsili su sedam lica u okviru višemjesečne akcije kodnog naziva "Kvart tri" i podnijeli devet krivičnih prijava protiv devet lica zbog sumnje da su izvršila krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Uprava policije Crne Gore saopštila je da je nikšićka policija rano jutros izvršila pretrese na 15 lokacija na teritoriji opštine Nikšić i na jednoj lokaciji u Podgorici.

Tom prilikom su na četiri lokacije pronašli više pakovanja težine od oko 680 grama marihuane, sredstva komunikacije, 6.500 evra, pribor namijenjen za mjerenje i pakovanje opojne droge.

Jutros su uhapšena lica čiji su inicijali R.V, I.C, D.P, R.N, M.Č, D.B. i J.Đ, dok je lice čiji su inicijali Ž.G. ranije uhapšen u Srbiji po međunarodnoj potjernici Hrvatske za ova krivična djela, a nikšićka policija je protiv njega podnijela krivičnu prijavu u okviru predmeta "Kvart tri".

Krivičnom prijavom su obuhvaćena lica čiji su inicijali R.V. /38/, I.C. /38/, D.P. /39/, R.N. /44/, M.Č. /34/, D.B. /42/, J.Đ. /26/ i Ž.G. /40/, dok je protiv G.O. /59/ krivična prijava podnijeta u prethodnom periodu.

Od 15 lica, njih 12 se u evidencijama Uprave policije vode kao operativno interesantna lica, dok su tri lica pripadnici kriminalnih grupa.

Njih osam, koji su procesuirani, su povratnici u izvršenju krivičnih djela iz oblasti zluopotrebe droga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana