Zbog kvara na avionu, 170 putnika spavalo na aerodromu u Dubrovniku, posada u Herceg Novom FOTO

Jutarnji list, Vijesti, Index, Dubrovniknet.hr
Zbog kvara na avionu, 170 putnika spavalo na aerodromu u Dubrovniku, posada u Herceg Novom FOTO

Dubrovnik, Herceg Novi - Zbog kvara na avionu španskog avioprevoznika “Vueling” oko 170 ljudi noć sa subote na nedjelju provelo je na dubrovačkom aerodromu, prenosi “Jutarnji list”.

Avion je, kako piše portal “Index.hr” po planu letenja trebalo da poleti u subotu oko 13:30 časova, a uzletio je tek juče u 18 časova.

- Tačno je. 170 putnika koji su trebali putovati iz Dubrovnika za Barselonu prespavalo je na aerodromu. Neki su se snalazili tako što su uzeli letove drugih kompanija kako bi došli do svojih kuća - rekao je za “Dubrovniknet.hr” direktor dubrovačke vazdušne luke Roko Tolić.

Posada je, prema njegovim riječima, u jednom trenutku ušla u avion i ukrcala putnike, ali nakon toga su ih iskrcali kazavši da avion nije siguran.

“Vuelnig” je, kako je dodao, u nedjelju ujutro ponovno htio da putnici idu istim avionom za Barselonu, ali oni su to odbili.

Tolić je naveo i da je dubrovački aerodrom učinio sve što je u njihovoj moći da olakšaju boravak putnika koji su čekali.

Putnici su proveli noć na aerodromu jer nigdje u Dubrovniku i okolini kompanija “Vueling” nije mogla pronaći smještaj za 170 ljudi, s obzirom da zbog špica sezone nema slobodnih kreveta.

Posada aviona morala je spavati u Herceg Novom, prenose “Vijesti.me”.

Intervenisala policija

Ljuti putnici bili su prisiljeni da noć provedu na aerodromskim klupama u tranzitnoj zoni.

Intervenisala je i policija, zbog povišenih tonova i napetosti među putnicima.

Jedan od putnika, Hose Ligero, na svom je “Tviter” profilu izvještavao o tome šta se događa na dubrovačkom aerodromu.

- “Vueling” je napustilo 167 putnika u tranzitnoj zoni aerodroma u Dubrovniku. Noć moramo provesti na terminalu. Nisu nam obezbijedili hotel - napisao je on.

Ligero, koji je putovao sa suprugom i dvoje male djece starih četiri i sedam godina, sa svijetom je podijelio fotografije s dubrovačkog aerodroma.

Porodice s djecom su u naručju, prekriveni dekama koje su dobili od aerodroma, spavale na klupama u tranzitnoj zoni.

Putnici su se osim na spavanje na aerodromu putem “Tvitera” požalili i na nedostatak informacija.

Jedan od putnika, Karlos Tores, na svom “Tviter” profilu napisao je kako je posada aviona rekla da je bilo teško doći po njih u Dubrovnik jer su imali slobodan dan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana