Zbog korupcije uhapšena predsjednica suda u Nišu

Srna
Foto: Ilustracija

Predsjednik Višeg suda u Nišu čiji su inicijali D.Ž. uhapšena je danas zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja pustila na uslovni otpust osuđenu osobu, a zauzvrat dobila sedmodnevni boravak za porodicu u hotelu na Zlatiboru.

U saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal, navodi se da je D.Ž. od februara do avgusta po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R.M, kao predsjednik vanraspravnog vijeća Višeg suda u Nišu donijela i potpisala rješenje kojim se usvaja njegova molba za puštanje na uslovni otpust, da bi za tu službenu radnju primila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru.

Kako se sumnja, vaučer u hotelu uplatilo je privredno društvo čiji je vlasnik sin osuđenog, a u kojoj je osuđeni bio bivši direktor i odgovorno lice.

Da bi ubrzala pozitivan odgovor na molbu za uslovni otpust, D.Ž. je taj predmet za koji je bio zadužen jedan sudija Višeg suda u Nišu, prebacila u nadležnost prvo drugom, a zatim trećem sudiji, koji nije bio raspoređen da postupa u predmetima u kojima se odlučuje o molbama za uslovni otpust niti u koruptivnim predmetima.

Visoki savet sudstva danas je donio odluku o ukidanju imuniteta D.Ž, odnosno odobrio njeno hapšenje, a u toku su pretresi.

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičenu uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana