Završena istraga Uskoka protiv četiri eks ministra

Tanjug
Završena istraga Uskoka protiv četiri eks ministra

ZAGREB - Hrvatski Uskok završio je istragu kojom su bila obuhvaćena četiri ministra iz aktuelne vlade Andreja Plenkovića i izvesno je da će protiv njih uskoro biti podignuta jedna optužnica, što je prvi put u istoriji, piše zagrebački Jutarnji list.

Riječ je o sada već bivšim članovima vlade Darku Horvatu, Borisu Miloševiću i Josipu Aladroviću, protiv kojih je istraga pokrenuta u februaru ove godine dok su bili članovi vlade, dok je četvrti Tomislav Tolušić, smjenjen sedam mjeseci prije.

Istraga protiv četvorice sada bivših ministara je završena i, ako u međuvremenu ne dođe do nekog iznenađujućeg obrta, protiv njih će uskoro očekuje podizanje optužnice, piše zagrebački dnevnik.

Policija je najpre u februaru uhapsila Horvata, tada ministra građevinarstva i državne imovine, a onda se saznalo da su uz njega osumnjičeni i tadašnji potpredsjednik vlade Milošević, kao i ministar rada Aladrović.

Najveći dio optužbi na račun Horvata i Miloševića odnosi se na namještanje podrški za područja naseljena nacionalnim manjinama, a riječ je o događajima iz 2018. godine, a optužbe protiv Aladrovića se odnose na dva slučaja sređivanja zapošljavanja u Hrvatskom zavodu za penzijsko osiguranje (HZMO).
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana