Završen protest u Podgorici, ultimatum Đukanoviću

Tanjug, vijesti.me
Završen protest u Podgorici, ultimatum Đukanoviću

Podgorica - Protestni skup Demokratskog fronta (DF), na kojem se okupilo više hiljada ljudi, održan je večeras u centru Podgorice, uz ultimatum premijeru Milu Đukanoviću da do subote podnese ostavku i da bude formirana prelazna vlada.

U suprotnom, kako je poručio lider DF-a Andrija Mandić, "cijela Crna Gora dolazi u Podgoricu", prenose podgorički mediji.

Mandić je na početku skupa, koji je održana iako nije zvanično odobren, rekao da je premijer Đukanović oko 18.30 časova avionom napustio zemlju i zatražio je da svi učesnici protesta budu mirni i da se ponašaju dostojanstveno.

On je učesnike protesta pozvao da se "spreme za subotu".

"Imamo plan kako da smijenimo diktatora", kazao je Mandić i pozvao koalicione partnere DPS-a da napuste Vladu.

"Građani su došli bez javnog poziva, a tek ćemo ih u subotu pozvati ako Đukanović ne podnese ostavku", rekao je lider DF.

Nebojša Medojević poručio je da nema predaje i da je "ovo prava Crna Gora", a okupljeni su skandirali "Pobjeda, pobjeda"!

Protestni skup i šetnja ulicama Podgorice prošli su bez većih incidenata, mada su neki demonstranti, koji su bili maskirani, u jednom trenutku bakljama, kamenjem i flašama gađali policiju, koja je protiv njih upotrebila suzavac.

DF je i sinoć organizovao okupljanje u Podgorici i tom prilikom je intervenisala policija jer su okupljeni građani polomili stakla na više izloga, bacali kamenice, suzavac i flaše prema policiji.

Poslije toga je policija, kako je saopšteno, u skladu sa zakonom upotrebila suzavac i gumene metke. 

Policija je saopštila da je sinoć sprečila i nasilan ulazak u zgradu Skupštine Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana