Zatvorena birališta u Nikšiću

Srna
Zatvorena birališta u Nikšiću

Birališta u Nikšiću zatvorena su u 20.00 časova, a izlaznost je, prema posljednjem presjeku, na nivou prethodnih parlamentarnih izbora, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije.

Predsjednik OIK-a Rade Perišić rekao je agenciji MINA da se izborni proces na lokalnim izborima može ocijeniti uspješnim.

Prema njegovim riječima, prvi preliminarni rezultati očekuju se oko 24 časa.

Pravo glasa imala su 58.833 birača, a glasalo se na 138 biračkih mjesta.

Na izborima je učestvovala koaliciona lista Evropski tim za Nikšić, Narodni pokret - Za vaskrsenje Nikšića, Socijaldemokratska partija Crne Gore Srcem za Nikšić, Za budućnost Nikšića, Koalicija Crno na bijelo - Može Nikšić i Demokrate Mir je naša nacija - Zaokruži slobodu.

Na dva biračka mjesta glasanje je kasnilo zbog kamera, a posmatrači su već u prvom času izbornog dana zabilježili nepravilnosti.

Prema informacijama sa terena koje je objavio Centar za monitoring i istraživanje, nepravilnosti su se, uglavnom, odnosile na fotografisanje glasačkih listića, njihovo javno pokazivanje, korištenje mobilnih telefona, te javno saopštavanje kojoj partiji ili koaliciji je otišao glas.

Nosioci listi pozvali sugrađane da slave u svojim kućama

Nosilac liste “Za budućnost Nikšića” Marko Kovačević danas je nakon glasanja na lokalnim izborima u Nikšiću izrazio uvjerenje u pobjedu njegove liste i pozvao sugrađane da večeras slave u svojim kućama i dvorištima.

“U ovoj kampanji smo imali mnogo sunčanih dana, ali danas je valjalo malo da padne kiša, da osvježi. Večeras Nikšić kreće u jednu novu budućnost, u bolju budućnost za sve građane. U budućnost koju ćemo svi zajedno da gradimo”, istakao je Kovačević.

U pobjedu je uvjeren i nosilac liste “Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić” Momo Koprivica, koji je takođe pozvao sugrađane da slave pobjedu mirno u svojim kućama.

“Ovo su izbori koji će, siguran sam, donijeti do smjene lokalne vlasti u Nikšiću, reforme, ali ovo će biti i izbori za potvrdu stabilnosti Crne Gore”, poručio je Koprivica nakon glasanja.

Nosilac izborne liste “Za evropski Nikšić” Sanja Damjanović rekla je da očekuje pobjedu evropskog Nikšića i evropske mladosti, jer je evropski put jedina alternativa.

“Osjećam da moramo da budemo jedno građansko, demokratsko društvo i da nam to bude glavna budućnost”, dodala je Damjanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana