Zašto migranti ne bježe u Saudijsku Arabiju, Katar, Kuvajt i Emirate?

Agencije
Zašto migranti ne bježe u Saudijsku Arabiju, Katar, Kuvajt i Emirate?

Pula - Poslanik u Hrvatskom saboru i predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin upitao je u petak na konferenciji za novinare zašto migranti ne bježe prema najbogatijim zemljama svijeta - Saudijskoj Arabiji, Kataru, Kuvajtu, Emiratima te dodao kako "ne bježe zato jer je Saudijska Arabija podigla 950 kilometara zida, a mi zbog zida prozivamo Mađare".

Govoreći o talasu migranata s Bliskog i Srednjeg istoka, naveo je kako ima razumijevanja za tragične sudbine migranata te dodao kako isto tako ima razumijevanja za zabrinutost Makedonaca, Srba i Mađara.

"Zašto ne bježe prema najbogatijim zemljama svijeta Saudijskoj Arabiji, Kataru, Kuvajtu, Emiratima", upitao je dodavši kako "ne bježe zato jer je Saudijska Arabija podigla 950 kilometara zida, a mi zbog zida prozivamo Mađare".

Napomenuo je i kako će do kraja godine 40.000 izbjeglica biti usmjereno prema Hrvatskoj te dodao kako je Vlada za njih odredila pet prihvatnih centara u bivšim kasarnama u Karlovcu, Dugom Selu, Varaždinu, dvorcu u Iloku i Puli. "Ja predlažem da se umjesto Pule prihvatni centar uredi na Brijunima, jer je to idealno mjesto, a može i u Svetom Jurju (selu u vlasništvu Ivana Jakovčića) ili na 180 hektara zemljišta kojeg je nedavno Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo jednom visokopozicioniranom IDS-ovcu", rekao je Kajin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana