Zaraženi hrvatski poslanik bio na sjednici sa šefovima bezbjednosnih službi

Srna
Zaraženi hrvatski poslanik bio na sjednici sa šefovima bezbjednosnih službi

ZAGREB - Poslanik SDP-a u Hrvatskom saboru Franko Vidović, koji je pozitivan na virus korona, učestvovao je prije dva dana na sjednici Odbora za unutrašnju politiku, kojoj su prisustvovali i šefovi hrvatske Sigurno-obavještajne agencije (SOA), Državnog tužilaštva, USKOK-a i policije.

Iz Hrvatskog sabora su potvrdili da epidemiolozi kontaktiraju sve poslanike koji su bili na sjednici Odbora, a kojoj su prisustvovali i glavni državni tužilac Zlata Hrvoj Šipek, šef USKOK-a Vanja Marušić, direktor policije Nikola Milina, te šef SOA Daniel Markić.

Iz predostrožnosti, svi koji su bili na sjednici Odbora, neće danas doći u Hrvatski sabor, prenosi portal "Indeks".

Saborski Odbor za unutrašnju politiku i nacionalnu bezbjedost je prije dva dana, na zatvorenoj dvočasovnoj sjednici, raspravljao o koruptivnoj aferi "Janaf" i curenju informacija.

Osim Vidovića, koji je pozitivan na virus korona, još tri poslanika HDZ-a u Hrvatskom saboru nalaze se i samoizolaciji, kao i potpredsjednik Sabora Željko Rejner.

Rejner preventivno janas kod kuće, nakon što je u utorak, prvog radnog dana nakon samoizolacije, radio u ambulanti sa sestrom koja je pozitivna na virus korona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana