Zaposleni u HDZ-u novac primali “na ruke”

Agencije
Zaposleni u HDZ-u novac primali “na ruke”

Zagreb - Četvoro nekadašnjih zaposlenih u HDZ-u rekli su danas na suđenju u slučaju “Fimi medija” da su od bivšeg stranačkog blagajnika Branke Pavošević novac primali “na ruke” i bez ugovora kojim bi se regulisao njihov status, prenose agencije.

Ugovori o djelu sa svjedocima su potpisani tek u drugoj polovini 2009. godine, kada je bivši hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader otišao iz politike, a njegova nasljednica Jadranka Kosor za šefa stranačkog računovodstva postavila Maricu Glavaš.

Vitomir Grozaj, koji je bio radnik obezbjeđenja, za svoj rad primao je 780 KM.

Novac je primao na blagajni stranke od Branke Pavošević, prenose hrvatski mediji.

O primanju naknada “na ruke” i bez ugovora svjedočili su i informatičar Ivan Vuksan, te analitičar medija Zoran Šimunić, koji su prije isplate na blagajni novac primali preko student servisa.

Tužilaštvo tvrdi da u vrijeme kada se novac zaposlenima isplaćivao iz “crnog” HDZ-ovog fonda čak ni saradnici koji su ranije imali ugovor o djelu nisu bili isplaćivani preko njega već na “crno”.

Suđenje će biti nastavljeno u ponedjeljak ispitivanjem novih osam svjedoka.

Sanader i još deset fizičkih i pravnih osoba optuženi su za izvlačenje oko deset miliona evra iz državnih preduzeća i ministarstva preko privatne marketinške agencije “Fimi medija”, po kojoj je slučaj i dobio ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana