Zajednički istražni timovi protiv trgovine ljudima

Agencije
Zajednički istražni timovi protiv trgovine ljudima

Brdo kod Kranja - U Sloveniji na Brdu kod Kranja danas je potpisan Memorandum o razumijevanju o saradnji i pomoći u projektu korištenja zajedničkih istražnih timova protiv trgovine ljudima u jugoistočnoj Evropi na lokalnom nivou.

Memorandum kojim se izražava spremnost za poboljšanje postojećih oblika stručne i operativne saradnje u oblasti borbe protiv trgovine ljudima, u ime BiH potpisao je ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić.

Prepoznajući značaj uvezivanja timova pojedinačnih zemalja u radu na ovom delikatnom pitanju, Evropska unija je osigurala finansijska sredstva, a zemlje potpisnice Memoranduma su nadležne za njegovo provođenje, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Memorandum je potpisan u okviru ministarske konferencije posvećene završetku projekta “Predstavljanje uslova za osnivanje zajedničkih istražnih timova u borbi protiv trgovine ljudima u jugoistočnoj Evropi”.

Konferencija je održana u okviru Komiteta ministara, u sklopu Konvencije o policijskoj saradnji zemalja jugoistočne Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana