Zahuktava se predsjednička trka u Hrvatskoj

Agencije
Zahuktava se predsjednička trka u Hrvatskoj

Zagreb - Predsjednička trka u Hrvatskoj se zahuktava, a kandidati sve više zauzimaju i onlajn svijet, gdje se najviše spominju kandidati Socijaldemokratske partije (SDP) Ivo Josipovića i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Kolinda Grabar-Kitarović.

Analiza Mediatoolkita alata za praćenje medija pokazala je kako prema broju spominjanja prednjače Josipović i Grabar Kitarović, ali da se i kandidati Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić i "Živog zida" Ivan Sinčić ipak spominju u pozitivnijem kontekstu.              

Zanimljivo je da "Tviter" korisnici aktivnije spominju kandidate od "Fejsbuk" korisnika.

Iako Ivo Josipović ima najveću prisutnost u onlajn medijima, zahvaljujući svojim predsjedničkim dužnostima, ostali kandidati ga sustižu pa Sinčić ima dvostruko više spominjanja od prošle sedmice.          

Iako je u prvoj sedmici praćenja infografika ukazala da se o predsjedničkim kandidatima raspravlja i na forumima, ove sedmice je na tim kanalima nastupila tišina.

Glasački listići za predsjedničke izbore, koji će u Hrvatskoj biti održani 28. decembra, odštampani su i biće poslati u inostranstvo i udaljenije dijelove zemlje, poput ostrva, saopštila je Državna izborna komisija Hrvatske.

Do kraja sedmice listići će biti poslati svim opštinskim i gradskim izbornim komisijama.

Glasački listići su bijele boje i na njima su abecednim redom navedena imena četvoro kandidata za predsjednika Republike - Kolinda Grabar-Kitarović (HDZ), Ivo Josipović (SDP), Milan Kujundžić (Savez za Hrvatsku) i Ivan Sinčić (Živi zid). Šesti po redu predsjednički izbori su raspisani za 28. decembar, dok bi drugi krug izbora, ako do njega dođe, bio održan 11. januara naredne godine.  (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana