Zagrebački bombaš Vojislav Blažević hitno prebačen na Rebro

Jutarnji list
Zagrebački bombaš Vojislav Blažević hitno prebačen na Rebro

Zagreb - Vojislav Blažević (54) koji je osumnjičen za postavljanje dvije eksplozivne naprave u zapadnom dijelu Zagrebu u januaru ove godine, hitno je prebačen krajem prošle sedmice u civilnu bolnicu zbog lošeg zdravstvenog stanja, prenosi “Jutarnji list”.

Njegov advokat Branko Šerić rekao je da je Blažević prošlog petka prebačen iz zatvorske bolnice u KBC Zagreb gdje su mu doktori dali infuziju.

- Njegovo zdravstveno stanje je teško i danas ću podnijeti zahtjev za prekidom postupka zbog njegove raspravne nesposobnosti - rekao je Šerić.

O tom zahtjevu odlučiće sudija za istrage zagrebačkog Županijskog suda Vera Polak Presečki koja nadgleda istragu protiv Blaževića, osumnjičenog za krivično djelo dovođenja u opasnost života i imovine, a za koje je predviđena zatvorska kazna do pet godina.

Blaževiću je određen pritvor zbog opasnosti od bijega, uticaja na svjedoke, ometanja istrage, te ponavljanja krivičnog djela, a početkom marta sud mu je odbio ponuđenu jamčevinu od 100.000 kuna za odbranu sa slobode.

Blaževiću je isticao pritvor, pa je zagrebački Županijski sud trebao odlučiti hoće li ga pustiti na slobodu ili zadržati u zatvorskoj bolnici u kojoj se nalazi od hapšenja budući da štrajka glađu.

Od 4. marta Vojislav Blažević je radikalizovao štrajk glađu te je osim hrane i tekućine, odbijao i infuziju.

Prva eksplozija dogodila se 9. januara na željezničkoj pruzi u Susedgradu kad je na eksplozivnu napravu naletio voz.

Druga eksplozija dogodila se 11. januara nešto poslije ponoći na autobuskoj stanici u Stenjevcu.

Obe eksplozije su uznemirile stanovnike i na gradske ulice izvukle duge policijske cijevi.

Osim što su se dogodile u razmaku manjem od 48 časova i na istom području - u zapadnom dijelu grada, zajedničko im je i što su u oba slučaja improvizirane eksplozivne naprave prouzrokovale tek manju štetu - neznatno oštetile prugu 50-ak metara zapadno od željezničke stanice u Podsusedu i razbile stakla na autobuskoj stanici na raskrsnici Aleje Bologne i Gospodske ulice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana