Zagrebački bombaš i dalje štrajkuje glađu

RTRS
Zagrebački bombaš i dalje štrajkuje glađu

Zagreb - Vojislav Blažević, kojeg policija sumnjiči za dvije eksplozije prošlog mjeseca u Zagrebu, i dalje štrajkuje glađu u zatvorskoj bolnici, gubi svijest i pitanje je dana kad će potpuno kolabirati, prenosi RTRS.

Blažević šuti otkako je službeno osumnjičen za dvije eksplozije koje su u manje od 48 časova uznemirile građane Zagreba.

Hranu je počeo da odbija još u KB-u Sestre milosrdnice u kojemu je završio nakon druge eksplozije na autobuskoj stanici u Stenjevcu.

Tada je rekao da je nevin i najavio da će štrajkovati glađu do kraja.

Kako sada stvari stoje, čini se da će u svom naumu i ustrajati. Mjesec dana ne jede, odbija infuziju, a odnedavno više ne pije ni vodu.

Njegov advokat Branko Šerić kaže da je prošle sedmice izgubio svijest dok su ga vozili u invalidskim kolicima jer od slabosti doslovno ne može da stoji na nogama.

- Uopšte nije mogao govoriti. Rekao sam mu da mi napiše svoju verziju događaja jer da na ovakav način ništa nećemo postići – istakao je Šerić.

Potvrdio nam je i da mu je u ponedjeljak produžen pritvor.

- Sud je primio obavještenje iz Bolnice za osobe lišene slobode da moj branjenik nije sposoban da prisustvuje raspravi. Žaliću se na odluku suda o produženju pritvora jer on fizički nije u stanju ni uticati na svjedoke, ni ponoviti djelo, ni pobjeći - istakao je advokat Branko Šerić.

Blaževićeva porodica se u međuvremenu priprema za najgore.

Iako je policija uvjerena da ima čvrste dokaze protiv njega, istraga još nije gotova.

Naime, policiji još nije jasan motiv, a nije im poznato ni da li je još neko sudjelovao u postavljanju i aktiviranju eksplozivnih naprava.

Međutim, sigurni su da je upravo Vojislav Blažević 9. januara postavio 1,2 kilograma vojnog eksploziva TNT uz prugu u Podsusedu i oko 300 grama istog eksploziva na autobusku stanicu u Stenjevcu.

Tragovi istog eksploziva koji je korišten u napravama navodno su nađeni u Blaževićevom autu, koji je bio zaključan u garaži, i u njegovoj kancelariji u paraglajderskom klubu.

Zato su ga i krivično prijavili za dovođenje u opasnost opšteopasnom radnjom ili sredstvom.

Takođe, gotovo su sigurni da Vojislav tim eksplozijama nikoga nije htio da povrijedi jer je više svjedoka potvrdilo da je upravo on na autobuskoj stanici počeo vikati: “Bomba, bomba!”, da bi se na vrijeme sklonili na sigurno.

Prema nezvaničnim informacijama, Blažević u zatvorskoj bolnici sebi mrmlja u bradu kako on nije taj kojeg traže, a kada su ga pitali zna li onda ko je odgovoran za te eksplozije, nije odgovorio ništa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana