Zagrebačka nadbiskupija za krštenje petog djeteta poklanja po 700 evra porodicama

Tanjug
Zagrebačka nadbiskupija za krštenje petog djeteta poklanja po 700 evra porodicama

ZAGREB (Tanjug) - Zagrebačka nadbiskupija saopštila je da porodicama daje 700 evra za krštenje petog djeteta, a za svako slijedeće dodatnih 100 evra.

Odluka o ovom iznosu je na snazi od 1. januara prošle godine i uz novčanu nadoknadu prilikom krštenja porodicama poklanja Bibliju.

Tako je ukupno Zagrebačka nadbiskupija prilikom krštenja djece iz brojnih porodica u prošloj godini darovala ukupno 71.200 evra.

Riječ je o porodicama iz 52 župe u kojima je kršteno 91 dijete, od čega su bile 43 djevojčice i 48 dječaka, osaopštio je Ured za medije Zagrebačke nadbiskupije.

Navode da je prošle godine bilo 46 krštenja petog djeteta, 27 krštenja šestoga djeteta, 12 krštenja sedmog djeteta, dva krštenja osmog djeteta, tri krštenja djevetog deteta i jedno krštenje desetog djeteta u porodici.

Tradicija darivanja novokršetene djece u mnogobrojnim porodicama traje od 2001. godine kada je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u božićnoj poruci istakao da će biskupi zagrebačke Crkve, podržati i ohrabriti porodice sa brojnom djecom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana