Zagreb: Prijetnja bombom lažna, gradonačelnik se osjeća bezbjedno

Tanjug
Zagreb: Prijetnja bombom lažna, gradonačelnik se osjeća bezbjedno

ZAGREB - Portparolka Grada Zagreba Dinka Živalj potvrdila je da je poruka sa pretnjom bombom koja je danas pronađena u zgradi Gradske uprave lažna, a gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je da se oseća bezbedno i da ne želi da spekuliše o motivima pretnje.

Dojavu o prijetnji bombom zagrebačka policija primila je jutros oko 9.10 sati, nakon čega su iz sjedišta Gradske uprave evakuisani svi zaposleni i zvaničnici, među kojima je bio i gradonačelnik Tomašević.

Nešto poslije 12 sati Živalj je medijima potvrdila da je pretnja bombom bila lažna i da se zaposleni vraćaju u prostorije Gradske uprave. Zagrebački gradonačelnik potvrdio je da je i on bio u zgradi, ali je naveo da se oseća bezbedno i da ne želi da spekuliše o motivima, prenosi Hina.

“Ja se uvijek osjećam bezbjedno, nemam ni pratnju, insistiram na tome. Nekada dobijem prijetnje smrću, one ozbiljnije prijavim policiji”, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare u Tehničkom muzeju.

Istakao je da su u poslednje vrijeme, ne samo u Zagrebu nego i u drugim hrvatskim gradovima primane lažne dojave o bombama, ali da je ova bila drugačija od prethodnih.

“Nije se radilo o mejlu, nego o rukom napisanoj poruci koju je fizički ostavila osoba koja je pretila bombom, što znači da postoje kamere, postoji verovatno možda i mogućnost forenzike da se utvrdi ko je to učinio”, dodao je i izrazio nadu da će policija pronaći počinitelja. Tomašević nije želeo da govori o eventualnim motivima takve pretnje i poručio je da je Zagreb siguran grad.

"Osjećam se sigurno i neću se nikad bojati da idem bez obezbjeđenja među građane, šetam gradom, razgovaram s njima, to je jednostavno moj stil", rekao je Tomašević.

Prijetnja bombom pronađena je jutros u jednom od WC-a u zgradi Gradske uprave. Riječ je bila o rukom ispisanoj poruci na bijelom papiru, na kojoj je pisalo “7.7, bomba u upravi”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana