Zagreb: Povrijeđeni muškarac nije bombaš FOTO

Agencije
Zagreb: Povrijeđeni muškarac nije bombaš FOTO

Zagreb - Hrvatska policija negirala je da je muškarac koji je povrijeđen u eksploziji bombe u Zagrebu zapravo počinilac tog i još jednog bombaškog napada na pruzi, prenose agencije.

- Povrijeđeni muškarac trenutno je u statusu svjedoka, a daljnji tok istrage pokazaće hoće li naknadno postati osumnjičeni - izjavila je novinarima portparol direkcije policije Jelena Bikić.

Pojedini hrvatski mediji javili su ranije danas da je povrijeđeni muškarac izveo napade na pruzi.

Bikićeva je potvrdila da je povodom noćašnje eksplozije policija ispitala oko 15 osoba, a tokom tri dana, od prve eksplozije, više od 100.

Još nisu završena vještačenja, tako da se ne zna kakav je eksploziv korišćen.

Bikićeva nije odgovorila na pitanje da li je povrijeđeni 53. godišnji muškarac, koji je u zagrebačkoj bolnici s povredama kože i potkožnog tikiva na udovima, strani državljanin.

- Podaci o njegovom identitetu još ne treba da budu dostupni javnosti zbog interesa istrage - rekla je ona.

Policija ga je ispitala, a pretresen je i njegovog stan. 

Mediji javljaju da je ovo lice odbilo poligrafsko ispitivanje.

Policija veruje da muškarac nije povezan ni sa jednom organizacijom već da se radi o individualnom činu jedne nestabilne osobe.

Hrvatska policija privela je 14 osoba zbog eksplozije koja je potresla Zagreb dva dana nakon slične detonacije na pruzi.

Na zagrebačkim ulicama su vatrogasci, policija i specijalne jedinice, a gradom vlada panika, javljaju hrvatski mediji.

Ubrzo se preko društvenih mreža proširila vijest da je eksplodirala bomba i na željezničkoj stanici, ali je ta vijest ubrzo iz policije demantovana.

Na mjestu eksplozije još uvijek je veoma haotično stanje.

On je dodao da sve policijske snage već tri dana rade na ovom slučaju, a HTV je javio da je privedeno 14 osoba na razgovore, ali da oni “zasad nisu osumnjičeni”.

- Policija se nada da će među njima pronaći osumnjičene - navodi “Jutarnji list”.

Saobraćaj je potpuno blokiran i u centru oko podneva, jer je jedna čistačica u garaži na Tuškancu pronašla “sumnjiv objekat”.

Hrvatska policija saopštila je danas da za sada nema elemenata koji bi okvalifikovali kao teroristički akt noćašnju eksploziju kod autobuske stanice u Aleji Bolonja u Zagrebu i onu prije dva dana na pruzi.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić je izjavio da se dvije eksplozije za sada smatraju djelima protiv opšte bezbjednosti, koje su za posljedicu imale uznemiravanje javnosti i dovođenje u opasnost života građana, kao i oštećenje imovine.

Neki hrvatski mediji su, pozivajući se na izvore iz policije, javio da je u toku ispitivanje muškaraca koji je povrijeđen u noćašnjoj eksploziji zbog sumnje da je on postavio bombe.

Ranije je javljeno da je on smješten u bolnicu i da je van životne opasnosti.

Dva dana nakon što je na hrvatskoj željeznici pronađen eksploziv, u Zagrebu je sinoć odjeknulo više eksplozija, a jedna osoba je povrijeđena.

U ponoć je eksplodirala bomba u dijelu grada koji se zove Stenjevac, a onda su odjeknule još tri detonacije, javlja “Jutarnji list”.

Jedna osoba je povrijeđena i prevezena je u bolnicu, a na zagrebačkim ulicama su vatrogasci, policija i specijalne jedinice.

Eksplozije su se dogodile blizu autobuske stanice u Aleji Bologne u 00.05 časova.

Ubrzo se preko društvenih mreža proširila vijest da je eksplodirala bomba i na željezničkoj stanici, ali je ta vijest ubrzo iz policije demantovana.

Kako prenosi portal “Indeks.hr”, na mjestu eksplozije još uvijek je veoma haoično stanje tako da još uvijek nema više preciznih podataka.

- Svi smo na terenu, istražujemo šta se dogodilo, više informacija imaćemo kasnije – rekli su u policiji, potvrđujući da je jedna osoba prevezena u bolnicu, a iz gradskog kancelarije za upravljanje u hitnim situacijama, oko 3 časa poslije ponoći stigla je informacija da je povrijeđeni muškarac van životne opasnosti.

Eksplozije su se dogodile u naselju koje se graniči sa onim u kome je prije dva dana na željezničku prugu postavljen eksploziv.

Saobraćaj u Zagrebu je u kolapsu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana