Zagreb: Policija pretražila stan banjalučanina povrijeđenog u eksploziji FOTO

RTRS, Agencije
Zagreb: Policija pretražila stan banjalučanina povrijeđenog u eksploziji FOTO

Zagreb - Zagrebačka policija je do kasno sinoć pretraživala stan, podrum i automobil V. B. (53), očevica eksplozije koja je uznemirila Zagrepčane, prenosi RTRS.

Kasnije sinoć stan V. B. u Gospodskoj ulici ponovno su detaljno pretražili forenzičari, javljaju hrvatski mediji.

V. B. se i dalje službeno ne smatra osumnjičen, ali policija ne isključuje tu mogućnost, kao ni da je u postavljanju eksploziva učestvovalo više osoba.

Istraga je u toku, a okolnosti i motivi trebalo bi danas da budu saopšteni.

Istraga o eksploziji koja se dogodila 9. januara na željezničkoj pruzi u Podsusedu, još nije završena, a u rasvjetljavanje slučaja uključene su i obavještajne službe.

Povrijeđeni u eksploziji u Zagrebu iz Banjaluke

U eksploziji na autobuskoj stanici u Zagrebu lakše je povrijeđen pedesettrogodišnji Vojislav B. za kojeg policija navodi da je svjedok, prenose agencije.

Hrvatski mediji navode da je Vojislav B. predsjednik Paraglajding kluba “Nebeski jahači” iz Bistre i da se tim ekstremnim sportom bavi više od deset godina.

Komšije tvrde da je iz Banjaluke i da se u Zagreb doselio prije desetak godina u stan u zgradi u Gospodskoj ulici gdje živi sa nevjenčanom suprugom.

Stan Vojislava B. nalazi se samo 100-ak metara od autobuskog stajališta na kojem je odjeknula snažna eksplozija.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić rekao je da očekuje da će policija u sljedeća 24 časa imati osumnjičene za dvije ekplozije u Zagrebu.

Bijelić nije želio ni potvrditi ni demantovati nezvanične informacije da bi i povrijeđeni muškarac mogao biti osumnjičen, te istakao da je moguće da je bilo više počinilaca.

On kaže da su obje eksplozije izazvale improvizovane eksplozivne naprave.

Policija je u vezi sa ovim slučajem ispitala više od 100 osoba, a u toku dana obavili su informativne razgovore sa 15-ak osoba.

“Nebeski jahač” koji voli društvo i izlaske

Vojislav B. je na svom Fejsbuk profilu napisao: “Obožavam avanture svake vrste! Uživam u ekstremnim sportovima i u ekstremnim situacijama! Volim ugodno, opušteno i posebno društvo sklono šali i zafrkanciji gotovo svake vrste! Nadasve cijenim ljude neograničena duha čije su granice i ljudske i inteligencije vrlo daleko. Sklon sam svim vrstama rizika i avanturizma, obožavam ekstremne sportove i volim ugodno i veselo društvo! Molim ljude koje ne poznam da ne traže moje prijateljstvo na Fejsu jer neće biti odobreno! Osim ako su nam interesi i posao identični! Sve ostale koji ne spadaju u tu kategoriju i ne poznajem, molim da me zaobilaze!”.

Bandić: Terorizma nema, ovo je potez luđaka, patologa

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas, povodom bezbjednosne situacije u prestonici Hrvatske poslije dvije eksplozije u kojima je jedna osoba povrijeđena, da terorizma “za sada, na sreću, nema” i da je situacija “ozbiljna, ali ne i alarmantna”.

Zagrepčane je, prenosi agencija Hina, ponovno pozvao da budu mirni i pribrani i da vjeruju institucijama, a novinarima poručio da ne šire paniku.

- Odgovorno tvrdim: ovo nije teroristički čin, ovo je potez nekog luđaka, patologa - rekao je Bandić odgovarajući na pitanja o bezbjednosti građana, s obzirom na dvije eksplozije koje su u Zagrebu odjeknule u razmaku od samo tri dana i koje su predmet policijske istrage.

On je naglasio da treba pustiti policiji da odradi svoj rutinski posao i da joj “treba vjerovati”.

- Imamo institucije pravne države i policiju koja je odradila i puno složenije stvari, sve ostalo je plod spekulacije, neodgovornosti i unošenja panike. Nemojmo to činiti, nema potrebe za to - poručio je Bandić, uputivši kritike pojedinim medijima zbog načina na koji pišu o događaju koji je uznemirio javnost.

Upitan da li razmišlja o proširenju nadzora grada kamerama, kako bi se poboljšala sigurnost građana, gradonačelnik je odgovorio da se ne može kamerama pokriti čitav grad, niti da se može predvidjeti šta će “neki bolesnik” napraviti u kom dijelu Zagreba.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana