Zagreb: Policajci protestuju zbog odgađanja otpremnina

Agencije
Zagreb: Policajci protestuju zbog odgađanja otpremnina

Zagreb - Hrvatski policijski službenici počeli su jutros protest u Zagrebu kako bi izrazili negodovanje zbog odgađanja primjene odredbe o otpremninama u Zakonu o policiji, prenose agencije.

Protest je počeo na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, a očekuje se da će se okupiti 1.500 pripadnika policije, koji će potom krenuti pred Vladu i Sabor.

Policajci tvrde da im je u kolektivnom ugovoru obećana isplata otpremnina od 1. januara 2013. godine, a potom je predložena promjena zakona prema kojoj će se otpremnine isplaćivati tek tri godine kasnije.

Predsjednik sindikata policije Dubravko Jagić rekao je da se policija već dovoljno toga odrekla, te da neće dopustiti da se njom manipuliše i da bude dovedena na prosjački štap.

- Prosječna plata policajca iznosi oko 3.500 kuna (oko 460 evra), a ako dozvolimo da nam počnu kršiti prava, oni će ići i dalje - istakao je Jagić, a prenose hrvatski mediji.

Protest su organizovali Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat radnika MUP-a i Sindikat državnih i lokalnih službenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana